Bestemmingen

Eén van Europa’s mooiste bestemmingen: Kroatië

Uitgekozen als één van de mooiste Europese bestemmingen is Kroatië een land vol schitterende natuur en historische pracht. Van het Charmante Hvar en het levendige split naar het schilderachtige Dubrovnik, Kroatië biedt verschillende mogelijkheden voor incentivereizen.

Split

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Split is het paleis van Diocletian; een uniek complex van Romeinse architectuur. De stad zelf bruist met haar verschillende smalle en gezellige straatjes die als een doolhof door de stad liggen. Naast alle historie is Split ook een stad met een actief nachtleven.

Hvar

Hvar is het grootste eiland van Kroatië en ligt net voor de kust van Split. De twee bestemmingen worden dan ook vaak gecombineerd. Net als Split heeft ook Hvar een historisch centrum, met een fort dat uitkijkt over de stad en de prachtige baai. Daarnaast heeft het eiland ook adembenemende lavendelvelden, verspreid over het hele eiland. Bewonder de felle kleuren en sterke geuren terwijl je geniet van een tour over dit bijzondere eiland.

Dubrovnik

Als er iets is wat Dubrovnik zo interessant maakt zijn het de spectaculaire stadsmuren. Vanaf deze muren heb je een prachtig uitzicht; aan de ene kant kijk je uit over het historische centrum, vanaf de andere kant je geniet van schitterende uitzichten over de blauwe Adriatische Zee.

Kroatië heeft nog veel meer te bieden, combineer bijvoorbeeld Split met een bezoek aan de Pakleni eilanden. Deze eilandengroep liggen voor de kust van Split en bieden witte stranden, gezellige beachclubs en de mogelijkheid tot verschillende watersporten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een personeelsreis, incentivereis of jubileumreis naar Kroatië? Incentive Direct adviseert jullie graag.

Bron: Lonely Planet “Best of Travel 2024”