Bestemmingen

Weer een recordaantal bezoekers voor New York City

De burgemeester van New York, Bill de Blasio en NYC & Company, de officiële marketingorganisatie van New York City, maakten bekend dat 2017 het achtste toeristische recordjaar op rij was. De stad verwelkomde in 2017 maar liefst 62,8 miljoen toeristen, een stijging van 2,3 miljoen ten opzichte van 2016.

Hiervan kwamen 49,7 miljoen uit eigen land en 13,1 miljoen uit het buitenland, beiden een recordaantal. “We houden de deur naar de wereld open. Zelfs met alle tegenwind van het Witte Huis hebben we een recordaantal bezoekers naar onze stad getrokken. Het bewijst hoe sterk onze toeristische sector is”, zegt burgemeester de Blasio.

“Ondanks de politieke uitdagingen en een reisverbod, wat onze promotietaken uitdagender maakte dan ooit, zijn we blij om te zien dat we deze hordes hebben genomen en het achtste opeenvolgende jaar behaald hebben van toeristische groei in New York City, met een recordaantal van 62,8 miljoen bezoekers afgelopen jaar. Onze sterke Azië en Zuid-Amerika markt hielp om de afname van onze, traditionele, Europese markt te compenseren. Tegelijkertijd bleef de stad innoveren, door ontelbaar veel redenen aan te bieden om onze vijf stadsdelen te bezoeken en te ontdekken,” aldus Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company.

In 2017 lanceerde NYC & Company twee campagnes: ‘New York City – Welcoming the World’ en ‘True York City’, waarmee NYC werd gepositioneerd als een must-visit-bestemming. In totaal groeide het toerisme 3,8% vergeleken met 2016, toen NYC 60,5 miljoen bezoekers verwelkomde. Het aantal binnenlandse toeristen in de stad groeide met 3,9%, van 47,8 miljoen bezoekers in 2016 tot 49,7 miljoen in 2017. Het aantal internationale toeristen steeg ook, met 3,4%, van 12,7 miljoen bezoekers in 2016 tot 13,1 miljoen in 2017.

NYC heeft de meest actieve ontwikkeling van hotelaanvraag in de Verenigde Staten. Zelfs met de 4.000 nieuwe kamers die vorig jaar aan de hotelinventaris werden toegevoegd, waardoor het totaal op bijna 116.500 kamers kwam, bleef de vraag sterk. Vorig jaar verkocht de stad een record van 36,4 miljoen hotelkamerovernachtingen, een groei van 4,5% ten opzichte van 2016. In 2017 bezochten 6,2 miljoen vergadering- en congresdeelnemers de vijf stadsdelen van de stad, wat bijdroeg aan het totaal van 13 miljoen zakenreizigers dat naar New York City kwam. NYC & Company ondertekende meer internationale City-to-City partnerschappen voor toerisme dan ooit tevoren om het reizen te stimuleren tussen de verschillende nieuwe steden. Inclusief nieuwe partnerschappen met Kaapstad, Toronto, Tokio en verlengingen met Mexico City en Seoul. Deze partnerschappen omvatten media-uitwisselingen om New York City in het buitenland verder te promoten.

Bron: Travelpro, 2018