Bestemmingen

Strandzuid Amsterdam wordt winterse evenementenlocatie Zuidpool

Van Strandzuid naar Zuidpool: het is een jaarlijks terugkerende transformatie die evenementenlocatie Strandzuid ondergaat. De ene helft van het jaar is het een paradijs voor zonaanbidders, met een heerlijk stadsstrand voor de deur en bijbehorende beach vibe; de andere helft van het jaar heeft de locatie een warm winters jasje. Maar na de grote vernieuwing die de locatie dit jaar onderging is het dit najaar anders dan anders: het is de eerste keer dat we de locatie in de nieuwe vorm in winterse sferen gaan meemaken.

Met de transformatie van stadsstrand Strandzuid kreeg ook winterlocatie Zuidpool dit jaar een compleet nieuw uiterlijk. Het nieuwe Zuidpool bestaat uit drie verschillende ruimten met capaciteit voor groepen van 50 tot 500 personen. De grootste overdekte locatie voor events, The Boat House, verandert dit seizoen in The Mountain House. The Beach House wordt The Ski Hut en The Beach Bar wordt The Winter House. Ook is Zuidpool in zijn geheel af te huren voor events tot wel 2000 personen.

De zomerse boulevard en het tropische interieur die Amsterdamse zonaanbidders dit voorjaar voor het eerst ontdekten, transformeren tot een knusse plek met dekentjes, winterse decoraties en glinsterende kerstlichtjes. Omdat geen evenement hetzelfde, is Zuidpool tot ieder detail te personaliseren. Van drank tot decoratie.
In het voorjaar 2018 smelt het ijs van Zuidpool weer en keert de locatie terug als Strandzuid. Het stadsstrand is dan ook weer geopend voor publiek.


Bron: Greater Venues, 2017