Branche

ITB steeds belangrijker voor Holland-promotie

Van 7 t/m 11 maart vond de Toerisme vakbeurs ITB in Berlijn plaats. Met 63 Nederlandse deelnemers en een oppervlakte van 400 m2 was ons land prominent aanwezig. Er zit de laatste jaren weer groei in de Nederlandse deelname aan deze toonaangevende vakbeurs. Die groei loopt parallel aan de belangstelling van de Duitse toerist aan Nederland als vakantieland.

Op de Internationale Tourismusbörse Berlin (ITB) is de gehele reisbranche aanwezig: landen, bestemmingen, touroperators, boekingssystemen, transporteurs, hotels, hotelketens en andere leveranciers.

In een toenemende globaliserende economie is Business Travel naast Leisure Travel een belangrijk en lucratief onderdeel van de reisbranche geworden. De ITB Berlin is de perfecte plek om over nieuwste trends en ontwikkelingen te leren, zaken te doen en zakenparters te ontmoeten. Ook voor een geslaagde incentive– of personeelsreis is Berlijn een goede bestemming.

Het Nederland paviljoen werd bevolkt door een gezelschap van allerlei verschillende organisaties en bedrijven. De regie was in handen van het NBTC. In 2016 kozen 4,6 miljoen Duitse toeristen voor Nederland als vakantieland en de groeicijfers van onze Zuiderburen zijn bovengemiddeld.

 

 

 

 

 

 

Bron: Pretwerk, 2017