Bestemmingen

Nederlandse hotelprijzen stijgen fors

Verblijven in een hotel in Nederland wordt steeds duurder, volgens het economisch bureau van ABN AMRO. De Nederlandse hotelprijzen stegen afgelopen jaar met gemiddeld 8 procent. De hoogste stijging in de afgelopen twintig jaar.

Gemiddeld kostte een hotelkamer afgelopen jaar 104 euro per nacht. Hierbij kun je denken aan 88 euro per nacht voor een driesterrenhotelkamer en 208 euro per nacht voor een kamer in een vijfsterrenhotel.

De reden voor de stijgende prijzen ligt bij de toenemende toeristenstroom. De animo voor Amsterdam groeide hard. Dit is ook te zien in de zakelijke branche. Zo zijn het aantal incentive– en personeelsreizen naar Amsterdam ook gestegen. Tussen 2012 en 2016 groeide het aantal toeristen in Nederland met vijf miljoen mensen.

ABN AMRO verwacht, mede door gunstige economische omstandigheden, een omzetgroei van 3 procent in de hotelindustrie. De afgelopen 7 jaar steeg de omzet met bijna 30 procent. Doordat het aanbod van hotelkamers afgelopen jaren niet meegroeide, zitten hotels sneller vol dan voorheen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Business Traveller Netherlands