Bestemmingen

8 Redenen voor een incentive naar Finland

Als men denkt aan wintersport, denkt men aan Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. De meeste mensen gaan dan ook naar de Alpen. Voor degenen die iets extra’s willen, een extra beleving, ga dan naar Finland, waar de wintervakantie zoveel meer is dan alleen skiën. Je kunt er sneeuwschoenwandelingen, hondensledetochten of sneeuwscootersafari’s maken. En om de dag traditioneel af te sluiten is er altijd nog de typisch Finse sauna. Tijdens de koude maanden kan het nog spectaculairder worden als het noorderlicht zich laat zien. Ook een ideaal programma voor een magische personeelsreis. Zie hieronder de 8 redenen waarom je dit jaar nog naar Finland moet gaan.

1. Skiën
Het meest voor de hand liggende, maar zeker de moeite waard. Finland heeft geen hoge bergen zoals in Oostenrijk of Zwitserland, maar er zijn enkele skigebieden waar je zeker een paar dagen zoet bent. Denk hierbij aan Levi (ook wel Sirkka genoemd), Ruka/Kuusamo en Äkäslompolo. Après-ski is er in Finland niet echt, maar de sfeer op de pistes maakt dit meer dan goed. Aangezien het al vroeg donker wordt, zijn de pistes magisch verlicht. Een laatste, maar groot voordeel: doordat het gebied nog niet bekend is, is het er erg rustig.

2. Huskytochten
Denk je aan Lapland, denk je aan Husky’s. Hondensledetochten kunnen op meerdere plaatsen in Finland gemaakt worden en zijn zeer bijzonder. De honden zijn zeer goed getraind en kennen dan ook alle routes, waardoor je zelf de slee kunt besturen. Een beetje conditie kan geen kwaad, want er bestaat de mogelijkheid dat je de husky een handje moet helpen om de slee over een heuvel heen te trekken.

3. Sneeuwscootersafari
Zin in actie en avontuur? Met vrienden, geliefden of collega’s? Dan is de sneeuwscooter een goede optie. Scheur door de besneeuwde naaldbossen en over de bevroren meren. Om het nog mooier te maken kan dit gecombineerd worden met een noorderlicht excursie.

4. Rendierboerderij
Net als de husky’s zijn ook rendieren typisch voor Finland. Het is zelfs zo dat je eigenlijk Finland niet mag verlaten zonder een rendier te hebben gezien! Ze leven in het wild, maar als je er zeker van wil zijn dat je er minstens een hebt gezien, ga dan naar een rendierboerderij. Vanuit hier kun je je in een arrenslee laten voorttrekken.

5. IJsvissen
Wat doen de Finnen nou in het weekend? IJsvissen! Het is makkelijk, je hoeft geen ervaren visser te zijn en het is ook nog eens heel erg leuk. Vang je eigen vis en eet hem daarna lekker op. De Finnen zijn hier erg trots op en laten het dan ook graag aan je zien. Zij raden dan ook sterk af om op eigen houtje te gaan ijsvissen, want in Finland wil je zeker niet door het ijs zakken.

6. Sneeuwschoenwandelen
Hou je van wandelen, stilte en rust? Dan moet je zeker een sneeuwschoenwandeling gaan maken. Met de typische ‘tennisrackets’ onder je voeten zak je niet weg in de sneeuw. Tijdens het wandelen geniet je van de rust en omgeving en hoor je alleen het geluid van de sneeuw.

7. Noorderlicht
Nog iets wat je in de Alpen niet zult vinden, het noorderlicht. Op een heldere avond is de kans aanwezig om dit spectaculaire natuurverschijnsel waar te nemen. Het beste kun je het noorderlicht zien in gebieden waar weinig ‘lichtvervuiling’ van steden is. En laat dat nou net in Fins Lapland het geval zijn.

8. De Finse sauna
Last, but not least, de Finse sauna. Een belangrijk onderdeel van de Finse cultuur. Vrijwel elke inwoner heeft toegang tot een sauna. Waar je in Oostenrijk een biertje drinkt na afloop op de piste, doe je dat in Finland in de sauna. Juist dat maakt Finland uniek voor een onvergetelijke reis met het bedrijf!


 

 

 

 

Bron: Reisaddict, 2017