Bestemmingen

Amsterdam krijgt nu ook een W Hotel

De luxe hotelketen W komt naar Amsterdam. Het nieuws over de komst van het designhotel werd eerder dit jaar al bekend gemaakt. Momenteel is de verbouwing van het voormalige Rijkstelefoonkantoor van PTT in de Spuistraat in volle gang. Daarnaast wordt er aan de overkant van straat nu ook een uitbreiding van het hotel gerealiseerd.

Het uit 1925 stammende, voormalige PPT-kantoor, telt na de verbouwing 185 kamers waaronder tien suites. In een nieuwe glazen opbouw op het dak komt de hotellobby, samen met een skybar en restaurant waar ook gasten van ‘buiten’ het hotel van harte welkom zijn. Het dak is gereserveerd voor het W-zwembad waar straks met uitzicht over de Amsterdamse binnenstad gezwommen kan worden.

W is onderdeel van Starwood, dat naast het huidige Pulitzer en Sheraton Schiphol, ook met een vestiging van de viersterrenketen Aloft naar Amsterdam komt.