Trends

Tien tips voor een gezonde vlucht

De incentive managers van Incentive Direct maken heel wat vlieguurtjes per jaar. Vliegen is een aanslag op je lichaam. Je droogt uit, kan minder alcohol verdragen, slaapt slecht en het verstoort je ritme. Het is daarom ook van groot belang om een incentive of jubileumreis zo goed en zo gezond mogelijk te starten en dat begint door goede keuzes te maken op het vliegveld.

Om je vlucht zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Schiphol een aantal gezondheidstips voor je opgesteld in samenwerking met Sarah Britton, een voedingsdeskundige én blogger. Lees snel verder en ga gezond op (vlieg)reis.

1) Kies gezond op het vliegveld
Begin je reis goed door te kiezen voor gezonde maaltijden en snacks, zoals vetarme sandwiches en verse salades, fruit. Hamburgers en saucijzenbroodjes zijn een no-go!

2) Weinig zout en suiker
Zowel zout als suiker onttrekken vocht uit het lijf, wat tot uitdroging leidt. Hierdoor wordt je jetlag ook verergerd.

3) Sapjes
Geniet van een heerlijke beker verse smoothies of vruchtensap. Dat helpt niet alleen tegen uitdroging, maar je krijgt ook meteen een hele berg vitamines binnen.

4) Uitdroging

Airco en de niet-verse lucht in het vliegtuig doen geen wonderen voor je huid! Dus, drink heel veel water! Ook goed tegen de vermoeidheid van de jetlag.

5) Zeg nee tegen alcohol en cafeïne
Hoe lekker een wijntje in het vliegtuig ook smaakt, hou je in met alcohol en koffie en thee. Deze dranken onttrekken extra veel vocht uit je lichaam!!

6) Blijf lekker in beweging
Bloed stroomt niet lekker door in het vliegtuig, dus probeer zoveel mogelijk te bewegen voor aanvang van de vlucht. Ga lekker winkelen in plaats van bij de gate zitten en loop ook regelmatig op en neer in het vliegtuig.
7) Vermijd stress
Hoe heerlijk het ook is om op reis te gaan, het levert je lichaam ook stress op. Probeer daarom op tijd naar het vliegveld te gaan, doe een slaapje wanneer het kan en eet gezond voedsel. Dan kom je altijd ontspannen op de plek van bestemming aan!

smoothie