Branche

Meest bizarre voorwerpen in bagage

Wanneer men een incentive of jubileumreis boekt bij Travel Orange krijgt men van te voren een uitgebreidde deelnemersinformatie waarin allerlei handige details instaan over de incentive bestemming maar ook de bagageregels. Je hebt je misschien wel eens druk gemaakt over dat nét iets te grote flesje shampoo of die schelp die je per ongeluk vanaf het strand mee hebt genomen in je bagage… Geloof mij: het kan veel gekker. Dit zijn de tien meest bizarre dingen die mensen ooit probeerden mee het vliegtuig in te nemen.

1. Een dood familielid
In 2010 probeerden twee Engelse vrouwen een dood familielid in te checken op een vlucht van Liverpool naar Berlijn. Ze vertelden de politie dat ze dachten dat de man ‘gewoon sliep’, maar waarschijnlijk wilden ze de man op deze manier terug naar zijn vaderland brengen. De man is een natuurlijke dood gestorven, maar het is een hele klus repatriëring aan te vragen. Dat hebben ze willen ontwijken door hem in een rolstoel, met zonnebril op, naar het vliegveld te brengen. Helaas viel het daar op dat hij niet zo veel bewoog.

2. Cocaïne in een geroosterde kip
In Lagos (Nigeria) werd een man opgepakt met een lading cocaïne, verstopt in een geroosterde kip. Hij had er drie dagen over gedaan om de kip te vullen en hoopte op deze manier genoeg geld te krijgen om een luxe leven in zijn thuisland Nigeria te kunnen beginnen. Met een straatwaarde van ruim 110.000 euro zou dit geen probleem zijn geweest, mits hij niet was betrapt.

3. 51 levende, tropische vissen
Tijdens een vlucht van Singapore naar Melbourne in 2005, heeft een vrouw 51 levende, tropische vissen vervoerd. Ze zaten in met water gevulde zakjes onder haar shirt en werden niet ontdekt voor het vliegtuig was geland. De waarde van de vissen werd geschat op ruim 22.000 euro.

4. Apen in onderbroek
Op het vliegveld van Los Angeles ontsnapte in 2002 een paradijsvogel uit de koffer van een man. Dat was al een verrassing op zich, maar het ging nog even door. Op de vraag of hij nog meer had aan te geven, antwoordde hij namelijk doodleuk: “Ja, twee apen in mijn onderbroek”. Het was nog waar ook.

5. Kameleon als hoed
Het lukte een 17-jarig meisje bijna om haar huisdier – een kameleon – mee van Dubai naar Manchester te nemen. Pas toen ze bij de bagageband stond om haar koffer op te halen werd ze betrapt, omdat medereizigers foto’s van haar wel heel speciale hoed maakten. Het meisje had de kameleon namelijk op haar hoofd gezet en het dier was door zijn camouflagekunsten de hele vlucht zo goed als onzichtbaar geweest.