Trends

Ryanair naar Brussel en mogelijk Schiphol

Nu steeds meer luchtvaartmaatschapijen overstappen op het extra betalen voor bagage en catering aanboord biedt Travel Orange ook steeds meer incentives aan waarbij gevlogen wordt per lowcost.

De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair gaat ook vanaf Brussel vliegen. Dat maakte topman Michael O’ Leary van Ryanair woensdag officieel bekend in de Belgische hoofdstad.

Tijdens de persconferentie zei de topman te hopen binnen 5 jaar ook op Schiphol te vliegen, aldus Vlaamse media. Een woordvoerster van de Amsterdamse luchthaven zei desgevraagd dat er nu geen gesprekken lopen met Ryanair. Ryanair had landingslots aangevraagd bij de Stichting Airport Coordination Netherlands om volgende zomer op Amsterdam te mogen vliegen, maar trok die aanvraag onlangs weer in, aldus de stichting.

Duurder                                                                                                                                                                                                                                                                                      De Brusselse luchthaven Zaventem wordt het tweede Belgische vliegveld waar Ryanair actief wordt. De prijsvechter biedt al vluchten aan vanaf Charleroi. Dat blijft de grootste basis van Ryanair in het noorden van Europa. Het aanbod van en naar Charleroi blijft ongewijzigd, aldus de topman.

Ryanair wil vanaf 28 februari 2014 actief worden op Zaventem, met tien routes naar Spanje, Italië en Portugal. In een later stadium volgen wellicht ook vluchten naar Londen en Dublin. O’Leary hoopt op 1,5 miljoen passagiers in het eerste jaar. De vluchten van en naar Brussel zullen duurder zijn dan die vanaf Charleroi. Ryanair mikt vooral op zakelijk verkeer vanaf de Belgische hoofdstad.