Bestemmingen

Beste duurzame bestemming is Bonito in Brazilië

Incentive Direct lanceert aan het einde van het jaar altijd de top 10 populairste bestemmingen. De meest duurzame toeristische bestemming ter wereld is de Braziliaanse stad Bonito. Hier hebben ze tijdens de World Travel Market in Londen een award voor ontvangen. De WTM hoort bij de grootste toerismebeurzen van Europa.

World Responsible Tourism Award
De award, de World Responsible Tourism Award, werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Voor de prijs hadden zich wel meer dan 1.000 bestemmingen ingeschreven. Het verkeersbureau van Brazilië, Embratur, ondersteund de deelname van Bonito volledig. In 2014 zal de stad de Wereld Conferentie voor Duurzaam Toerisme en Ecotoerisme organiseren.

Digitaal controlesysteem
Bonito heeft de prijs in ontvangst mogen nemen vanwege de ontwikkelingen aan een controlesysteem dat registreert hoeveel toeristen het natuurschoon van deze omgeving bezoeken. Met behulp van een soort digitale voucher wordt de te bezoeken bezienswaardigheid en de naam van de toerist geregistreerd. Eén op de vijf buitenlandse toeristen die aan Brazilië een bezoek brengt, zoekt naar ecotoerisme. Deze trend zal zich nog verder uitbreiden nu Bonito deze award heeft ontvangen.

Natuur in Bonito
Natuurliefhebbers zitten goed in Bonito. Rondom het stadje is de natuur werkelijk prachtig, vol met riviertjes, watervallen, kristalheldere meertjes, ongerepte landschappen en bijzondere diersoorten. Blue Lake Cave is een populaire bezienswaardigheid onder toeristen. Na een prachtige wandeling bereik je het ondergrondse meer van meer dan 80 meter diep. Ook de grot Anhumas Abyss, het Adventure Park en het Araras Sinkhole met tientallen papegaaien zijn zeker een bezoek waard.

 

 

 

 

 

Bron: Reisgraag.nl