Trends

Betalen voor ruimbagage

Een trend die zich steeds meer doorzet is het betalen voor ruimbagage. Incentive Direct ziet dit echter als kans om nog scherpere prijzen te kunnen aanbieden en een passend voorstel te doen naar haar opdrachtgevers. Op deze mannier kan men zelf kiezen of men ruimbagage nodig heeft of dat handbagage voldoende is. Met name bij korte incentives, jubileumreizen of personeelsreizen is vaak 10 kilo handbagage meer dan voldoende.

ArkeFly voert per april 2014 een nieuw bagagebeleid in op al haar vluchten. Handbagage blijft gratis, maar voor ruimbagage wordt een extra bijdrage gevraagd. De nieuwe voorwaarden gelden voor vluchten met vertrek vanaf 1 april 2014. Voor reizen die reeds geboekt zijn gelden de oude voorwaarden.

Gratis handbagage
Handbagage mag gratis mee, mits die binnen de afmetingen van 55 x 40 x 25 centimeter blijft. Binnen die verhoudingen maakt het niet uit of het om één of meerdere handbagagestukken gaat. Ook gewicht speelt geen rol, zolang de passagiers de bagage maar zelf in de bagagebakken kunnen tillen. Handbagage met een afmeting van 50 x 40 x 20 centimeter kan altijd gegarandeerd en gratis worden meegenomen in de cabine omdat bagage van deze afmeting eenvoudig onder de stoel kan worden geplaatst.

Ruimbagage
Passagiers in Economy en Comfort betalen 5, 15 of 25 euro per enkele reis voor een koffer van respectievelijk 20, 30 of 40 kilo. In Premium Comfort is 20 kilo gratis. Voor 30 kilo moet 10 euro worden betaald, voor 40 kilo geldt een tarief van 20 euro. Reizigers in Star Class mogen tot 40 kilo kosteloos meenemen.

Flexibel
‘Veel reizigers betalen liever een scherpere ticketprijs waarbij ze maximale keuzevrijheid hebben bij het aankopen van services aan boord, dan een ticket waarbij alle service inclusief is. Op deze trend spelen steeds meer airlines in, ook wat betreft het meenemen van bagage aan boord. ArkeFly heeft ervoor gekozen om deze te volgen en nieuwe bagagevoorwaarden te introduceren’, aldus de airline. ‘Hierdoor worden de ticketprijzen zo laag mogelijk gehouden en kan de reiziger zelf kiezen of hij tegen een laag tarief ruimbagage meeneemt.’

Duidelijk
In vergelijking met andere airlines liggen de bagagetarieven volgens ArkeFly veelal een stuk lager. Ook is gestreefd naar zoveel mogelijk duidelijkheid. ‘We hebben de bagagevoorwaarden zo simpel mogelijk vormgegeven zodat ze helder zijn voor reizigers. Uit de praktijk weten we namelijk dat bagage voor veel reizigers stress oplevert omdat vaak niet duidelijk is hoeveel stuks en hoeveel gewicht maximaal mee mag en of dat gewicht dan verdeeld mag worden over meerdere items. Ons motto is: geen bagagestress. Die stress hebben we willen wegnemen door onze voorwaarden voor handbagage enkel te baseren op afmeting en ruimbagage enkel op gewicht.’

Alleen ArkeFly
De nieuwe regels gelden zowel voor losse tickets als voor pakketreizen, waarbij wordt gevlogen met ArkeFly.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Travmagazine