Trends

Thalys een populair alternatief

In deze crisistijd merkt Incentive Direct dat opdrachtgevers opzoek zijn naar creatieve oplossingen voor hun teruglopende budgeten. Eén van de oplossingen is veelal het inzetten van ander vervoer waarbij een treinreis met de Thalys enorm kan schelen. Het bericht dat het aantal reizigers is gestegen komt dan ook niet als een verrassing voor de incentive managers van Incentive Direct.

Het aantal reizigers dat gebruik maakte van de Thalys naar Brussel en Parijs is in het eerste halfjaar van 2013 gestegen. Dat komt mede door het wegvallen van de Fyra op het traject naar België. In totaal reisden 1,2 procent meer passagiers met de Thalys, waardoor de omzet met 1,7 procent steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De klanttevredenheid was in de eerste zes maanden 87,9 procent. Ook reed 90 procent van alle treinen op tijd.

Stijgend marktaandeel
‘De ontwikkeling in de prestaties van Thalys zetten het eerste half jaar door, in het bijzonder dankzij het drukke verkeer tussen Nederland en België en de versterking van de Duitse lijn. In deze onzekere economische tijden tonen wij met onze groei aan dat we in staat zijn marktaandeel te winnen op de auto en het vliegtuig. Daarnaast blijven we, aan de hand van een sterk promotiebeleid, inzetten op de toegankelijkheid van Thalys’, zegt CEO Franck Gervais. ‘Onze doelstellingen voor de tweede helft van 2013 zijn duidelijk: Thalys blijven positioneren als de meest relevante vervoersoplossing, met een hoge toegevoegde waarde en met onmiskenbare voordelen.’

Meer reizigers
In vergelijking met 2012 stijgt het aantal reizigers tussen Amsterdam en Brussel in de eerste helft van het jaar met 38,4 procent. Dit is het gevolg van de stopzetting van Fyra. Om aan de vraag te blijven voldoen, zet Thalys vanaf 7 oktober dagelijks twee extra treinen in op deze lijn.

Bron: travelmagzine