Trends

Internet onmisbaar!

 Een goede Wifi verbinding in het hotel en op de kamers is voor Incentive Direct een absolute must. Hotels die hieraan niet kunnen voldoen of dit niet gratis aanbieden dreigen overgeslagen te worden.

Een hotelkamer kan tegenwoordig niet meer worden aangeboden zonder internet. Online contact hebben met het thuisfront tijdens je vakantie of zakenreis is prioriteit nummer één onder reizigers, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van InterContinental Hotels Group onder 10.000 deelnemers.

61% van de respondenten zei dat internet de belangrijkste extra voorziening in hun hotelkamer was. Dit werd vaker genoemd dan een tv (17%), een bad (5%), een koelkast (3%) en een minibar (1%). ,,Het is niet meer genoeg voor de reiziger van nu om alleen telefonisch de stem van onze dierbaren te horen, we willen hen ook kunnen zien”, zegt relatiedeskundige Jenni Trent Hughes. ,,We willen onze kinderen zien lachen via Skype, de partner thuis even in de ogen kijken, maar ook mailtjes afhandelen en sociale media volgen.”

Ook andere bevindingen onderstrepen het belang van internettoegang: 

  • Boven aan de lijst met activiteiten waardoor reizigers zich sneller thuisvoelen als zij in hun hotelkamer zijn aangekomen, stond aanmelden bij internet (31%), en daarna volgden de kamer verkennen (25%), een warme douche nemen (14%) en uitpakken (13%).
  • Meer dan de helft van de mensen met kinderen (53%) die aan de enquête deelnamen, noemde contact met het gezin de beste manier om aan het eind van een werkdag te ontstressen.
  • 89% zei dat gratis internet hen gelukkiger zou maken als zij voor hun werk op reis zijn.
  • En bijna twee derde van de respondenten (65%) zou op reis heel ongelukkig zijn als zij geen manier hadden om contact met hun dierbaren thuis te onderhouden.
  • Bijna twee derde (64%) van de reizigers zegt liever via internet dan met de telefoon te communiceren met mensen thuis.

Bron: www.telegraaf.nl