Branche

Nieuwe Nederlandse airline: Euroflytickets!

 Waar menig incentive manager vroeger gruwelde van prijsvechters in de luchtvaartsector is het nu een veelgebruikt alternatief wat veelal een enorme besparing oplevert. Ook Incentive Direct werkt met lowcost cariers zoals Ryanair en Wizzair.

De nieuwste airline van Nederland heet Euroflytickets.com. Initiatiefnemers zijn reisbureauondernemer en Toerkoop-voorzitter Oscar Stallinga en Rob van der Poel (ex-Olympia).

 

Euroflytickets start 30 juni met vluchten van Maastricht naar Ibiza. Het vluchtschema loopt tot en met 8 september. De nieuwe airline huurt toestellen bij bestaande maatschappijen. Euroflytickets gaat vooralsnog vliegen met een Bombardier CRJ 900 met 100 stoelen, van Iberia-dochter Air Nostrum.

Ouderwets
‘We willen terug naar het ouderwetse vliegen, dus met gratis koffer tot 20 kilo, handbagage en een drankje aan boord’, zegt Stallinga. ‘We houden het simpel. De factuur is tevens boardingpas. De enige extra kosten zijn eventuele stoelreservering voor 5 euro of de Eurofly-flex regeling voor 5 euro, waarbij passagiers tot 48 uur voor vertrek voorletters of zelfs vluchtdata kunnen wijzigen. We maken gebruik van zakelijke toestellen, die op werkdagen door de eigen maatschappij worden ingezet, maar in de weekends vaak leegstaan. We hebben geen langlopende contracten, maar huren ad hoc toestellen.’

Investeerders
Stallinga (Toerkoop Globus) en Van der Poel (66) zijn de voornaamste investeerders in de nieuwe airline, samen met enkele andere geldschieters op de achtergrond. Volgende winter wordt een bestemming toegevoegd. Voor de zomer 2014 mikt Euroflytickets op drie nieuwe bestemmingen erbij en een verre bestemming. ‘Dan willen we ook vanaf andere regio-luchthavens gaan vliegen.’
Tickets kunnen vanaf volgende week worden geboekt op Euroflytickets.com. Voor collega-reisagenten komt er een aparte login en een bescheiden commissie.

 

 

Bron: Travmagazine.nl