Bestemmingen

Malta steekt Nederland naar de kroon met vuurwerkfestival

Malta is nog steeds een populaire incentive bestemming en niets voor niets organiseren incentivebureaus regelmatig bijzondere jubileum- en relatiereizen naar dit zonnige eiland. Wie echt wat wilt beleven moet in het laatste weekend van mei naar Malta. Nederland heeft iets te vieren op 30 april en Malta bouwt tegelijkertijd een échte knalfuif. Het Malta International Fireworks Festival op 26, 28 en 30 april zet Malta figuurlijk in vuur en vlam. Marsaxlokk, Mellieha en Valletta zijn respectievelijk decor voor dit gigantische evenement, waar jaarlijks veel toeristen en vuurwerkliefhebbers op afkomen.
 
Vuurwerk brengt feestweek
Na zonsondergang op 26, 28 en 30 april barst het feest los. Een 15-minuten durende vuurwerkshow van internationale experts markeert het begin van de nacht en verlicht Malta. Vervolgens schieten lokale vuurwerkbedrijven hun kunstwerken de lucht in. Op straat is van alles te beleven gedurende het festival. Zo zijn er meerdere muziekshows en puilen de terrassen uit met mensen die genieten van het heerlijke Maltese eten en drinken. Een tip van de kenners: de beste plek om de show in Valletta op 30 april te bekijken is bij de scheepswerven bij de Lower Barrakka Gardens. Bekijk de spot in 360º beeld om vast in de stemming te komen.
 
Lange traditie
Malta heeft een eeuwenlange traditie als het aankomt op vuurwerk. Al in de 16e eeuw vierde men met (een voorloper van) vuurwerk de verkiezing van nieuwe Grootmeesters, Pauzen en geboortes van prinsen. Vandaag de dag zijn er meer dan 35 vuurwerkfabrieken en dubbel zo veel dorpen waar vuurwerkshows een belangrijk onderdeel uit maken van de jaarlijkse feesten.
 
 Bereikbaarheid
Air Malta vliegt in het zomerseizoen 5 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: highprofile