Bestemmingen

775 jaar Berlijn: feest!

Incentive Direct organiseert al jaren bijzondere incentives en jubileumreizen naar bruisend Berlijn, een van dé populaire bestemmingen binnen handbereik. Deze herfst bestaat de stad Berlijn officieel 775 jaar en dat wordt groots gevierd. Op 28 oktober vindt het grote Jubileumfeest plaats, maar de hele herfst door zijn er talloze activiteiten.

+  Een echte blikvanger is ‘Stad van Diversiteit’, een openlucht tentoonstelling op de Schlossplatz in Berlin Mitte in de vorm van een stadsplattegrond waar je doorheen kunt lopen alsof je door de geschiedenis van Berlijn wandelt – onderweg kom je van alles te weten over de groepen mensen die in de loop der tijd naar Berlijn trokken (vluchtelingen, gastarbeiders, kunstenaars etc) en hoe zij de stad mede hebben vormgegegeven.

+  Binnen het thema ‘Sporen van de Middeleeuwen’ draait alles om archeologie. Er zijn speciale rondleidingen en een aantal historische plekken krijgt extra aandacht, zoals de Marienkirche, de Nikolaikirche en de archeologische opgravingen op de Petriplatz.

+  De finale vindt plaats op de officiële verjaardag van Berlijn op zondag 28 oktober: dan is er een officiële ceremonie in de Nikolaikirche, de oudste kerk van Berlijn en daarom heen viert de hele stad feest. De omgeving van de Nikolaikirche (het oudste deel van de stad) wordt het soort toneel van een soort ‘terug naar de Middeleeuwen’-festival en ‘s avonds wordt het stadsdeel Mitte spectaculair verlicht (denk: vuurspuwende standbeelden).

Een compleet overzicht van alle evenementen: www.berlin.de/775/

 

 

 

 

 

 

Bron: Reizen.nl