Branche

Meest gevreesde vliegtuigstoel naast stinkende buur!

Vliegticketzoekmachine Skyscanner legde bijna 1.500 respondenten de vraag voor naast welke persoon zij absoluut niet wilden zitten in het vliegtuig. Om ergenis te voorkomen zorgt Incentive Direct ervoor dat alle reizigers tijdens een incentive of jubileumreis naast elkaar zitten!

Onder de respondenten heel wat zakelijke klanten, onderweg naar meetings, congressen en events. In de poll werden een aantal scenario’s voorgelegd die de vlucht er minder prettig op zouden kunnen maken. De buurman- of vrouw met een onprettige lichaamsgeur is met afstand de meest impopulaire en gevreesde figuur tijdens een vlucht. Van de bijna 1.500 respondenten, gaven meer dan 600 personen aan dit het ergst te vinden. Een stoel te krijgen naast een klein kind of een baby wordt door 270 personen het meeste gevreesd, gevolgd door iemand die te diep in het glaasje heeft gekeken. De humor van het zitten naast een groep op weg van of naar een vrijgezellenweekend wordt door 200 respondenten niet ingezien.

Veel toleranter zijn de respondenten tegenover een hoestende of niezende persoon, en er is ook weinig moeite met een slapend hoofd van een vreemde op onze schouder. Alle begrip is er ook voor de romantiek; maar heel weinig mensen storen zich het meest aan een klef stel naast zich. Slechts 23 mensen, nog geen anderhalf procent, beschouwen het beeld van krapper te zitten naast iemand met overgewicht als meest afschrikwekkendste.

De meest gevreesde stoel is naast:

1 – Iemand met een onprettige lichaamsgeur – 42.5 %
2 – Een klein kind of een baby – 18.5%
3 – Een beschonken persoon – 15%
4 – Groep op weg naar vrijgezellenfeest -13.5%
5 – Iemand die non-stop praat – 3%
6 – Een zwaar verkouden persoon – 2.5%
7 – Iemand die op je schouder in slap valt – 2%
8 – Een hevig verliefd en klef stel – 1.6%
9 – Iemand met overgewicht -1.4%