Trends

Gratis WiFi onmisbaar op evenementen!

Uit onderzoek blijkt dat gratis WiFi bij Emerce evenementen als noodzakelijk wordt gezien en dat ruim 80% van de bezoekers daadwerkelijk gebruik maakt van de aanwezige WiFi. Emerce organiseert maandelijks evenementen waarbij volop gebruik wordt gemaakt van sociale media. Sinds januari 2012 is Emerce een samenwerking aangegaan met The Event Engineers als vaste WiFi partner.
 
Samenwerking The Event Engineers
Bij Emerce Evenementen wordt het publiek op de hoogte gehouden van de laatste trends in online business, media en marketing. Hierbij wordt tijdens een evenement veelvuldig gebruik gemaakt van gratis WiFi. Deze voorziening wordt gerealiseerd in samenwerking met The Event Engineers, specialist in tijdelijke Wifi voorzieningen. Door deze samenwerking is WiFi beschikbaar bij alle Emerce evenementen alsof het een standaard nutsvoorziening betreft.
 
Evenement komt tot leven
Liane Vroom, Event Manager bij Emerce over de samenwerking: ‘Vorig jaar hadden wij bij tijd en wijle zorgen over het regelen van internetfaciliteiten. Door de fijne samenwerking werkt het WiFi dit jaar en komt hiermee het evenement meer tot leven voor de deelnemers’.
 
Noodzakelijke voorziening
Bij een gemiddeld evenement maakt ruim 80% van de bezoekers op enig moment gebruik van de WiFi. Dit kan oplopen tot 50% gelijktijdige gebruikers. Hieruit blijkt dat WiFi door de bezoekers niet langer als luxe wordt beschouwd, maar dat het een noodzakelijke voorziening is geworden.
 
Gebruik WiFi
Een enquête onder bezoekers van Digital Marketing Live! in de Westergasfabriek bevestigt dat de aanwezigheid van gratis WiFi als erg fijn en onmisbaar wordt ervaren. Uit de enquête is gebleken dat het internet voornamelijk gebruikt wordt om social media websites te bezoeken (Twitter, FourSquare, Facebook en LinkedIn). Wat opviel is dat 40% van de respondenten aangaf tijdens het evenement in te loggen op de werkomgeving om zakelijke e-mails te beantwoorden.

Bron: Highprofile.nl