Branche

De Zweedse meubelgigant Ikea wil honderd goedkope hotels bouwen in Europa.

Dat meldt de Financial Times. Het gaat om wat het Zweedse bedrijf ‘budget design’ hotels noemt. De hotels zullen niet de merknaam ‘Ikea’ zullen dragen.¬†Ook zal Ikea zich niet met het management van de nieuwe hotelketen bezighouden. Dit wordt uitbesteed aan een gevestigde hoteluitbater, aldus een woordvoerder van de Zweedse meubelgigant tegen de Britse krant.

Ikea wil bouwen in landen waar de vastgoedtak ook nu al actief is, zoals in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland. Ook Nederland kan op de hotels rekenen. Binnen een paar weken zal Ikea de eerste locatie voor een hotel bekend maken. Vast staat al wel dat het eerste hotel in Duitsland zal worden geopend. Naast de hotelplannen ontwikkelt Ikea momenteel plannen voor studentenwoningen. Het concern ziet dit als een langetermijninvestering met goede opbrengsten.

Ikea bouwt 100 hotels in Europa