Branche

Spanje bindt toerist met loyaliteitskaart

Spanje wil begin 2013 een loyaliteitskaart invoeren om buitenlandse toeristen aan zich te binden. De kaart moet als eerste voor Duitse gasten worden ingevoerd en is vooral bedoeld voor bezoekers die langer in Spanje verblijven. Het idee is afkomstig van Manuel Butler, directeur van het Spaans Verkeersbureau (Turespaña) in Madrid en voorheen directeur van de vestiging Berlijn van het verkeersbureau.

Payback
Als partner in Duitsland wil Butler in zee met Payback, de Duitse variant van Airmiles. Payback geldt als grootste bonussysteem van Duitsland, waaraan 60 procent van de Duitse huishoudens deelneemt. De Duitse warenhuisketen Galeria is een van de grote deelnemers. Gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor cadeaus of geld.

Overwinteraars
De loyaliteitskaart van Butler richt zich vooral op bezoekers die langer in Spanje verblijven, zoals overwinteraars, die tijdens hun verblijf punten kunnen sparen bij Spaanse winkels. Welke winkels dat zijn, is nog niet bekend. Ook is er nog geen naam voor de kaart.
Als grootste vakantiemarkt staat Duitsland als eerste op het programma. Een jaar later wil Butler de kaart voor Britse gasten lanceren.

Nederland
Of en wanneer de kaart voor Nederlandse bezoekers beschikbaar komt, is niet bekend, zegt het Spaans Verkeersbureau in Den Haag desgevraagd. ‘We wachten af wat in Madrid wordt beslist.‘

Plus
Volgens cijfers van het verkeersbureau staat het internationale toerisme naar Spanje tot en met juni dit jaar op een plus van 4,7 procent. De Nederlandse markt staat op -0,5 procent en is daarmee vrijwel gelijk aan vorig jaar. De Canarische Eilanden en de Balearen zijn de best lopende bestemmingen. Bij de steden scoort Valencia erg goed.

Goed geboekt
Vorig jaar gingen 2,7 miljoen Nederlanders naar Spanje, meldt Milagros Montes, directeur van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag. Dat betrof zowel het leisure-segment als congresbezoekers en zakelijk verkeer. ‘Het zal moeilijk zijn dit aantal te evenenaren, maar momenteel wordt goed geboekt.‘ 

Bron: TravMagazine. Door Theo de Reus