Branche

Sjeiks lonken naar KLM.

Maken alle incentive, jubileum en relatiereizen in de toekomst een tussenlanding in het Midden Oosten of houdt onze nationale trots, de KLM, de boot af?
 
Arabische vliegmaatschappijen lonken nu ook naar KLM. In hun expansiedrift willen ze in Europa nauw samenwerken met gevestigde spelers of zich zelfs inkopen. Zo heeft Etihad uit Abu Dhabi sinds kort een fors belang in Air Berlin. Na Emirates gaat Qatar Airways volgens welingelichte bronnen ’zo snel mogelijk’ naar Amsterdam vliegen. KLM als partner zou naar verluidt welkom zijn.

KLM-topman Peter Hartman houdt de boot echter af. „We willen altijd praten over samenwerking, maar dat moet wel aan twee kanten voordeel opleveren en passen in onze SkyTeam-alliantie. Het aan elkaar knopen van netwerken is de toekomst.” Volgens Hartman is het niet in het belang van Air France KLM en Schiphol als de Arabieren hier alleen passagiers wegzuigen naar hun eigen knooppunten in het Midden-Oosten. „Dat is ook slecht voor de Nederlandse economie.”