Bestemmingen

Kroatische eiland Hvar is hot!

Voor incentive of jubileumreizen wordt veelal gezocht naar hippe bestemmingen waar men vaak privé nog niet is geweest. Na Ibiza of Marrakech is het nu de beurt aan het Kroatische eiland Hvar! ’s Werelds bekendste reisgids Lonely Planet heeft een speciale editie uitgegeven, namelijk “Best in Travel 2012”. Lonely Planet tipt de lezer welke 10 regio’s een bezoek waard zijn in 2012. Het Kroatische eiland Hvar staat op de vijfde plaats! Het populaire Kroatische eiland, met de gelijknamige stad, wordt beschreven als een zomerbestemming van topklasse, vooral voor hen die in het hoogseizoen  op zoek zijn naar een bruisend uitgaansleven.

“Het Kroatische partyeiland is echt hot, net zo heet als het marmer van de oude stad in de  brandende middagzon“, aldus de Lonely Planet. Naast het uitgaansleven in het stadje Hvar prijst de reisgids ook de natuur op het eiland met de lavendelvelden, kleine pittoreske plaatsjes en uitstekende gastronomie. Ook de prachtige baaien van Pakleni Otoci zijn een bezoekje waard.

Meer info over de regio Split-Dalmatë en de stad Hvar op: www.dalmatia.hr en www.tzhvar.hr