Bestemmingen

Málaga, ideale incentive bestemming aan de Costa del Sol.

Malaga heeft een prachtig centrum, waar u uren kunt rondslenteren door de tientallen interessante straten en steegjes. Ook zijn er winkels in overvloed, geweldige restaurants en bars en een  fascinerende geschiedenis. Kortom dé perfecte bestemming voor een temperamentvolle personeelsreis!

De op vijf na grootste stad van Spanje is waarschijnlijk het meest bekend als geboorteplaats van Picasso, een feit dat de bewoners vervult met trots. Het is eigenlijk onnodig om te zeggen, maar een bezoek aan het Museo Picasso is absoluut een must Het museum toont een selectie van zijn allereerste werken. Er vinden ook tentoonstellingen plaats die gedurende het jaar rouleren, dus controleer van te voren wat u kunt verwachten.

Historie
Het museum ligt in het hart van het stadscentrum van Málaga. Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen bij het zien van de vele voormalige paleizen die omgebouwd zijn tot hotels. Zij zullen de grote moeite die genomen is om het moderne ontwerp in lijn te houden met de historische bouw zeker waarderen.

Er is geen betere plek om een beeld te krijgen van de rijke stadsgeschiedenis dan het chique vijfsterren hotel Posada del Patío. Onder het hotel ligt namelijk één van de best bewaarde delen van de Arabische muur, die vroeger de stad omringde. Vanaf het dak van het AC Málaga Palacio Hotel heeft u een adembenemend uitzicht over de hele stad en kustlijn. Het dak brengt u ook bijna op ooghoogte met één van Málaga’s meest beroemde bezienswaardigheden: La Manquita, vrij vertaald ‘de eenarmige vrouw’. Die naam gaven de bewoners aan Málaga’s kathedraal, omdat het geld voor de bouw opdroogde in de achttiende eeuw, toen slechts één van de torens afgewerkt was.

Ruim hotelaanbod
De stad heeft een ruim aanbod hotels, inclusief de twee eerdergenoemde, die uiteenlopen in stijl en prijs, zodat er voor elke reiziger wat wils is. Neem het Room Mate Lola, onderdeel van de erg populaire Spaanse hotelketen. Om een betere ligging kun je haast niet vragen: in vijf minuten bent u in het stadscentrum en ’s nachts wandelt u binnen tien minuten terug van de binnenstad naar het hotel. Wat aantrekkelijk is aan Málaga (naast de vriendelijke bewoners), is ook de levendige, jeugdige sfeer die er hangt. Die combi van oude historie en levendige jeugdigheid maakt het een ideale reisbestemming voor zowel toeristen als zakenreizigers en voor groepen en incentives.