Bestemmingen

De Wadden een top alternatieve incentive bestemming!

Wanneer het budget niet toereikend is voor een internationale incentive of personeelsreis dan zijn de Wadden een uitstekend alternatief. Eilandgevoel, ontstressen, strandwandelingen, onthaasting… Welk eiland je ook kiest in de Wadden, je komt zeker uitgerust thuis. Het is dan ook niet gek dat 25% van de Nederlanders zegt in 2012 naar de Waddeneilanden te gaan als ze op vakantie zijn in eigen land.

Het onthaasten begint al op het moment dat je de veerboot naar het eiland van je keuze opstapt. Je laat de drukte van alledag achter je en het enige dat je ziet is water. En het enige dat je hoort is de zee. En de eventueel meevliegende zeemeeuwen, die hopen dat de toeristen ze van wat brood voorzien. Je moet alleen nog even een keuze maken. Ga jij voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog?

Veelzijdig Texel                                                                                                                                                                                                                                                                  Texel is het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en biedt alles voor een gevarieerde vakantie. Voor de natuurliefhebber is Texel sowieso al het walhalla: een groot deel van het eiland is uitgeroepen tot nationaal park. Duinen, bos, heide, polders, strand, wad, je vindt het er allemaal. Ideaal om – daar komen de sportievelingen om de hoek – te wandelen en te fietsen.

Aan gezelligheid geen gebrek ook. In de zeven dorpjes die het eiland telt – De Cocksdorp, De Koog, Oosterend, De Waal, Den Burg, Oudeschild en Den Hoorn) – kun je winkelen, terrasjes pakken, uitgaan en flaneren over de stranden. Sluit je dag dan wel af met een vers lammetje van de gril, want dat is de Texelse specialiteit.

Ongerept Vlieland                                                                                                                                                                                                                                                                  Als je tot rust wilt komen en het minst ‘last’ wilt hebben van andere toeristen ben je op Vlieland op de juiste plek. Op dit autovrije eiland ervaar je zeker weten het authentieke eilandgevoel. Een strand van 12 km lang, zonder ook maar een dorpje in de verte, met op de achtergrond de kabbelende zee: dat is Vlieland.

Er is ook slechts één dorpje op het eiland: Oost-Vlieland. In dit dorpje is het historische karakter bewaard. In het Tromp’s Huys leer je bijvoorbeeld alles over de geschiedenis van Vlieland. Om daarna op een van de vele terrasjes te genieten van de zilte zeelucht onder het genot van een wijntje.

Bruisend Terschelling                                                                                                                                                                                                                                               Gezellige restaurants, cafés, strandpaviljoens, sfeervolle winkelstraatjes, kroegen & discotheken en zelfs hoogstaande Franse restaurants: Terschelling is een van de meest levendige Waddeneilanden. En dat merk je al terwijl je aan wal stapt en verwelkomt wordt door de Brandaris, de 400 jaar oude vuurtoren die over de inwoners waakt.

Actievelingen komen ook aan bod: het eiland biedt de mogelijkheid om te vliegeren, surfen, kitesurfen en strandzeilen. Daarnaast telt het eiland een ontelbaar aantal fietspaden, dus voor de iets minder gedurfde sportieveling is er ook genoeg te doen. En: het eiland bestaat voor 80% uit natuur, genoeg ruimte voor een stevige wandeling.

Historisch Ameland                                                                                                                                                                                                                                                             Het eiland met de meeste geschiedenis, dat is Ameland. De historie gaat honderden jaren terug, toen de inwoners nog leefden van de walvisvaart. Inmiddels is er veel veranderd op het eiland, maar haar historische karakter heeft het behouden. Wandel door de straatjes van Hollum, Ballum, Nes en Buren en bewonder de monumentale panden.

Naast deze rijke geschiedenis is ook dit eiland rijk aan strand, maar liefst 29 km lang. Uitzicht over deze geweldige natuur? Maak een trip naar de Oerdblinkert, de hoogste duin van het eiland. Liever fietsen? Het eiland biedt 90 kilometer aan fietspaden. De ideale manier om het eiland te leren kennen.

Kleinschalig Schiermonnikoog                                                                                                                                                                                                                           Schiermonnikoog mag dan het kleinste Nederlandse Waddeneiland zijn, stiekem is het een groots eiland. Het heeft bijvoorbeeld het breedste strand van Europa. En het hele eiland is uitgeroepen tot Nationale Park. Welkom natuurliefhebbers!

Schiermonnikoog heeft, net als Vlieland, ook maar één dorp, genoemd naar het eiland: Schiermonnikoog dus. Na een lange wandeling op de kilometerslange stranden en bijbehorende bossen kun je hier bijkomen op een van de vele terrasjes.

 

 

 

 

Bron: vakantie.nl