Branche

Worden 3-D personeelsreizen de toekomst?

Staan interactieve 3-D reizen nu nog in de kinderschoenen, wanneer de technologie verbetert zal dit in de toekomst heel gewoon zijn.
Ooit afgevraagd hoe het is om de Mount Everest te beklimmen? Tenzij je een maand vakantie en een enorme bankrekening hebt, kan het 3-D reizen in de toekomst uitkomst bieden!

Afgelopen zaterdag werd aan het grote publiek de ‘Reis naar Everest’ gepresenteerd om zo af te reizen naar Nepal met behulp van een computerscherm via interactieve 3-D. Het programma biedt een goede blik op de toekomst van virtuele tours. De Journey is gemaakt door de in Singapore gevestigde 3e Planet Pte. Ltd en bedoeld als een portaal en marketing tool voor de Nepal Tourism Board (NTB). “[Dit] stelt ons in staat ons land te presenteren in een totaal nieuwe dimensie”, aldus CEO NTB Prachanda Man Shrestha in een verklaring.

Na het gratis registreren op de 3e Planet website, kunnen gebruikers Kathmandu verkennen, navigeren naar en van Tribhuvan Airport en vliegen over de Himalaya naar de stad van Lukla. Door één klik met de rechtermuisknop wordt de “fly-through”-modus geactiveerd en het scherm resultaat is verrassend realistisch. In Kathmandu, bijvoorbeeld, kunnen gebruikers rondlopen door de straten en zelfs de buitenkant kolommen van de Chyasim Deval tempel in Patan Durbar Square passeren. Vliegend in een propeller vliegtuig over de bergen naar het afgelegen stadje Lukla, het kan allemaal.

3e Planet CEO Terence Mak gelooft dat interactieve 3-D-reizen klaar is voor prime time. Aldus Terence Mak “Afbeeldingen en woorden doen geen recht aan een locatie,”  “Van alle verschillende manieren van informatie te onthouden, herinnert de menselijke geest zich het meeste door te ervaring.”

Anderen in deze industrie lijken het met Terence Mak  eens te zijn. Vorig jaar lanceerde 3D-Travel van Honolulu 3-D portals die Google Earth-beelden combineerde met reizen-specifieke informatie voor Hawaii en Las Vegas. Voor Sin City, bijvoorbeeld, kunnen gebruikers vliegen langs een videogame-achtige weergave van de Strip, ducking onder de Eiffeltoren in Paris Las Vegas, langs de roller coaster in New York New York en het passeren van de fonteinen bij Bellagio. Sidebars laat gebruikers meer informatie krijgen over hotels, shows en andere attracties en, in bepaalde gevallen, direct boekingen maken.

“Er is veel meer planning aan de hand met iPads en andere tabletten,” aldus Norm Rose van Travel Tech Consulting Inc “Hoe meer mensen je een kans kunt geven om de virtuele wereld te ervaren, des te meer zal het de werkelijke reis aanmoedigen. Of, zoals Mak zegt: “We leven in een 3-D wereld en de beste manier om een ​​bestemming te begrijpen, is in 3-D.”

Deze geweldige belevingstool zal in de toekomst zeker bijdragen aan het winnen van pitches binnen de krappe incentive markt. Incentive bureau’s kunnen zo op een spectaculaire manier de incentive bestemming tot leven brengen en zo opdrachtgevers overhalen hun relatie-, jubileum- of personeelsreis juist bij hen te boeken.