Trends

Verkoop relatiereizen naar EK voetbal gestart!

Zes maanden voor het startsein van het Europese Kampioenschap is de voetbalkoorts al in volle gang. Afgelopen vrijdagavond werd bekendgemaakt dat het Nederlands elftal in het Oekraïense Charkov zijn groepswedstrijden op het EK voetbal zal spelen. Iedereen herinnert zich nog de uitgelaten sfeer tijdens het WK in de broeierige zomer van 2010. Touroperators en overige reisaanbieders die voetbalreizen aanbieden voor de échte voetbalfans of voor de zakelijke markt in de vorm van relatiereizen, merken nu al een enorme toeloop op de tickets. Maar wie zich van een plaats op de tribune wilt verzekeren moet in de buidel tasten.

Wie komende zomer een bezoek aan Oranje in het Oekraïense Charkov wil brengen is gemiddeld duizend euro kwijt. Maar met bloedstollende duels tegen Duitsland en Portugal is de vraag groot. „Onze eerste vliegtuigen zitten al vol’’, zegt Julius ter Haar, directeur van Oad Groep, vandaag in Sp!ts. Als officiële reispartner van voetbalbond KNVB had OAD al sterk rekening gehouden met deze stormloop. Ook bij KRAS.NL verloopt de verkoop van EK-reizen goed, zegt een woordvoerster.