Trends

Verkoop extra beenruimte is dé trend!

Net als de slee van de kerstman, zullen dit vakantie seizoen vliegtuigen overvol zitten. Dus verwacht niet dat er veel extra ruimte voor uw lange benen en uw overvolle handbagage zal zijn.

Diegenen die de krappe vliegtuigstoelen vrezen hebben een aantal opties. Eén voor één, hebben luchtvaartmaatschappijen programma’s ontwikkeld waarbij de normale vliegtuigstoel groter is en tegen een toeslag men extra beenruimte kan kopen. De kosten hiervoor variëren tussen de $ 30 en $ 60 per persoon.

Economy Plus, Economy Comfort. Het lijkt alsof elke luchtvaartmaatschappij zich aansluit bij de “verkopen van extra comfort en beenruimte” markt. Is dit officieel een trend? Ja, het lijkt erop dat de luchtvaartmaatschappijen inzien hoe lucratief deze vergoedingen kunnen zijn. Er is duidelijk een explosie van nieuwe aanbiedingen te zien. 

Zijn passagiers bereid te betalen? En weten we hoeveel extra inkomsten de luchtvaartmaatschappijen maken door de tarieven voor de extra beenruimte? Gezien veel luchtvaartmaatschappijen doorgaan een vergoeding te vragen, kunnen we stellen dat het waarschijnlijk een succesvolle  strategie is. Op dit moment geven luchtvaartmaatschappij geen informatie vrij over hoe succesvol deze nieuwe strategie is, maar we weten wel dat de stijgende hoge kosten de reden is waarom luchtvaartmaatschappijen masaal zich aansluiten bij deze trend.

Naast het aanbieden van extra beenruimte tegen een vergoeding zijn er ook een aantal luchtvaartmaatschappijen die een vergoeding vragen voor een speciale selectie zitplaats, zoals bijvoorbeeld vooraan in het vliegtuig of aan het raam. Delta en American Arilines zijn hier goede voorbeelden van. Delta en American Airlines beiden noemen ze “Preferred Seats.” Dit zijn meestal gangpad of raam zitplaatsen aan de voorkant van de Economy cabine.

Gezien het bij incentive of relatie reizen juist gaat om dat ene beetje extra waardoor men zich speciaal voelt, is dit een trend die aansluit bij de wensen. Op deze mannier hebben incentive en event managers ook in de economy klasse meer mogelijkheden om zakelijke reizigers een passende en comfortabele zitplaats aan te bieden. Wanneer het budget niet toereikend is voor een zitplaats in business class is men vaak afhankelijk van logge reserveringssystemen van de diverse luchtvaartmaatschappijen waarbij men vaak van te voren geen stoelen bij elkaar kan reserveren of op de gewenste plaatsen. Reizigers die bijvoorbeeld vanwege hun lengte wel extra beenruimte wensen zitten veelal van de groep gescheiden. Met deze trend is dat verleden tijd en kan iedere reiziger genieten van een een comfortabele zitplaats met extra beenruimte.