Branche

KLM laat passagiers relevante ‘buurman’ kiezen via social media

KLM gaat passagiers laten kiezen naast wie ze komen te zitten aan de hand van social media. Als een passagier incheckt op internet kunnen de profielen van LinkedIn en Facebook gekoppeld worden. Andere passagiers kunnen zo een buurman uitkiezen met wie zij overeenkomsten hebben of interessant zijn als zakenreiziger. Nieuwe zakelijke contacten opdoen. KLM heeft de dienst nog niet officieel aangekondigd, maar een topman sprak over de plannen tijdens een conferentie. Uiteraard moeten passagiers er zelf voor kiezen deze informatie te delen. Volgens de luchtvaartmaatschappij is het bijvoorbeeld handig voor zakenreizigers om nieuwe contacten op te doen tijdens de vlucht. Begin 2012 zal een pilot gestart worden en dan zullen ook meer details volgen.