Trends

Cruisevakanties in 2012 populairder dan ooit!

Voor wat voor vakantie ga jij volgend jaar? Zon, cultuur, actief? Of misschien toch eindelijk die cruise die je zolang op het oog had. Uit onderzoek van Vakantie.nl blijkt dat in 2012 meer Nederlanders een cruisevakantie overwegen dan een wintersport. Waarom de bezoekers van Vakantie.nl voor een cruisevakantie kiezen? Simpelweg omdat het heel veel voordelen heeft ten opzichte van een strandvakantie of individuele rondreis. Het grootste voordeel van een cruisevakantie volgens de bezoekers: het stelt je in staat om in een korte tijd veel van de omgeving te zien. En dat klopt: praktisch elke dag – bij lange afstanden heb je een vaardag tussendoor – kom je aan op een nieuwe bestemming. Zo kun je cultuur, natuur en relaxen in één vakantie zonder moeite combineren!

De vooroordelen ontkracht. Cruisevakanties zijn voor oude mensen. Cruisevakanties zijn duur. Cruisevakanties zijn niet geschikt voor kinderen. Vooroordelen waar de cruisewereld regelmatig tegenop moet boksen. Ervaar zelf eens een cruise en je zult merken dat deze vooroordelen onterecht zijn. Cruisen is hip (ga eens naar Dubai!), cruisen is zeker betaalbaar (een cruise rond de Middellandse Zee kun je al boeken vanaf ca. € 800,-, inclusief ticket)en kinderen hebben de tijd van hun leven aan boord. Nergens vind je namelijk zoveel animatie tijdens je vakantie!

All inclusive met een beetje extra. Denk jij bij all-inclusive reizen alleen aan grote resorts in Turkije en Egypte? Mis! Ook een cruisevakantie is all inclusive: het eten & drinken zit al bij de reissom in. Geen portemonnee mee als je in je avondjurk aan het diner schuift. Overdag bij het zwembad kun je drankjes bestellen zonder dat er met bonnetjes wordt gerekend. En de kinderen hebben papa en mama niet nodig bij het halen van een ijsje. Wat een gemak!

Bijzondere cruisebestemmingen. Eilanden vol wit zand, helderblauwe oceanen en tropische warmte… het beeld dat men vaak bij een cruise heeft. Maar dit beeld klopt niet altijd meer. Waar vroeger de cruiseschepen vooral de Caribische eilanden aan deden, kun je nu cruisen over de hele wereld. Wat dacht je van één van de volgende bestemmingen:

• Indonesië: Dit land timmert hard aan de weg om de grootste cruisebestemming van Azië te worden. Steeds meer cruiseschepen uit binnenland en buitenland leggen aan in de havens van de grootste archipel ter wereld. Spot oerang-oetangs vanaf de boot, ervaar de jungle van Kalimantan en bezoek de lokale bevolking. En ja, de witte stranden heb je hier ook.

• Dubai: Misschien wel jouw cruisebestemming voor 2012. Ga vanuit Dubai op verkenning naar het Arabisch schiereiland, en ervaar de sfeer van 1001 nacht. Ga shoppen in Dubai en zonnen in Oman.

• Noorwegen: Dit land staat bekend om haar overweldigende natuur, met als hoogtepunt de fjorden langs de kust. Vanaf de kant al indrukwekkend, maar wat dacht je van het uitzicht vanaf het water tijdens een cruisevakantie? Je wordt getrakteerd op bergen die loodrecht vanuit het water oprijzen en watervallen die van grote hoogten naar beneden vallen.

Cruise meeting of incentive reis! Heeft u al eens nagedacht over een cruiseschip als locatie voor een meeting of een incentive? Cruisen is trendy en een originele manier om indruk te maken op uw realties. Een paar dagen aan boord van een cruiseschip is helemaal van nu en bijzonder geschikt voor meetings, incentives, productpresentaties, congressen, relatiereizen en personeelsfeesten.