Trends

Istanbul en ’s Hertogenbosch populairste ‘nieuwe’ bestemmingen voor stedentrip!

Vraag 100 Nederlanders wat zijn of haar favoriete bestemming voor een stedentrip is en je zult Barcelona en Parijs veruit het meest als antwoord krijgen. Maar welke bestemmingen waren nog meer populair voor een stedentrip in 2011? Youropi.com deed onderzoek en ontdekte een opvallende ontwikkeling!

‘Nieuwe’ bestemmingen
Europa beschikt over een groot aantal bezoekwaardige steden. Parijs en Barcelona zijn al jaren op rij veruit de populairste bestemmingen voor een stedentrip en werden ook afgelopen jaar weer op de voet gevolgd door Londen, Rome en Berlijn. Verrassend is deze top 5 dus niet. Maar Youropi.com deed onderzoek onder haar bezoekers en dat resulteerde in een verrassende uitkomst! Minder voor de hand liggende bestemmingen als Istanbul, Lille en Lissabon zijn nieuwe hotspots in wording. De verklaring? Naast de gebruikelijke bestemmingen is men op zoek naar nieuwe steden waar de paden nog niet platgetrapt zijn door toeristen. Daardoor wordt er steeds vaker voor een afwijkende bestemming gekozen.

Top 5 populaire ‘nieuwe’ bestemmingen voor stedentrips in 2011
1. Istanbul
2. Lille
3. Lissabon
4. Hamburg
5. Luik

Middelgrote steden in Nederland steeds populairder
Een dagje naar een stad in eigen land of net over de grens wint nog steeds aan populariteit. Amsterdam trekt al jaren het hoogste aantal bezoekers. Ook Maastricht, Rotterdam en Utrecht scoren wederom hoog. Maar ook in eigen land is men op zoek naar ‘nieuwe’ bestemmingen. Opmerkelijk is dat in 2011 middelgrote steden opvallend hoog scoorden. ‘s Hertogenbosch, Breda en Haarlem werden veelvuldig genoemd. In België waren dit onder andere Luik, Gent en Oostende.

Top 5 populaire ‘nieuwe’ Nederlandse bestemmingen voor stedentrips in 2011
1. ‘s Hertogenbosch
2. Breda
3. Haarlem
4. Eindhoven
5. Leiden

De trends voor 2012
In 2012 zal deze trend zich voortzetten. Nieuwkomers Essen en Gent maar ook wederom Lille kunnen zich verheugen op toenemende populariteit voor een stadsbezoek dichterbij huis. Bij de verder weg gelegen bestemmingen zijn met name Duitse steden als Hamburg, München en Berlijn populair. De grote ‘nieuwe’ hotspots in 2012: Istanbul en Zürich.

Bron: Highprofile