Bestemmingen

’s Werelds eerste alternatieve Olympische Spelen in Wales!

In de zomer van 2012 organiseert Wales de eerste World Quircky Games ooit. In het kleinste dorp van Groot-Brittannië worden bizarre wedstrijden georganiseerd, waaronder een wedstrijd vrouwen dragen, een wedstrijd moeras snorkelen en zelfs een moeras triatlon.

Corinthian spirit
Vlak na de Olympische Spelen organiseert Wales ’s werelds eerste alternatieve Olympische Spelen. Van 17 augustus tot en met 2 september vinden in Llanwrtyd Wells, het kleinste dorp van Groot Brittannië, de World Quircky Games plaats. Een unieke gebeurtenis. Niet alleen omdat het de eerste keer is dat deze alternatieve Olympische Spelen worden georganiseerd, maar vooral vanwege het bijzondere karakter van de verschillende activiteiten. Een breed scala aan bizarre wedstrijden vormt de rode draad van de Quircky Games. Het thema dat centraal staat is “Corinthian spirit”, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

Vrouwen dragen en moeras snorkelen
Een van de alternatieve wedstrijden is het zogenaamde vrouwen dragen, waarbij het de bedoeling is dat de deelnemer zijn of haar vrouw over een parcours met obstakels heen draagt. De deelnemer die het parcours over land en door water het snelst aflegt, krijgt het gewicht van de vrouw in bier uitgekeerd. Het spektakel zorgt voor een overweldigende sfeer voor deelnemers én toeschouwers. Naast het vrouwen dragen worden ook wedstrijden in eierengooien, wolzak dragen en moeras snorkelen georganiseerd. Bij het moeras snorkelen zijn een snorkel en een paar flippers de enige benodigdheden om ‘flipperend’ de finish te halen. De meest bijzondere outfits waarin de deelnemers aan de start verschijnen, geven extra kleur aan het geheel. Volgens de inwoners van Llanwrtyd, waar het moeras snorkelen is uitgevonden, moet iedereen dit op zijn minst één keer in zijn of haar leven geprobeerd hebben.

Olympisch water
De opening van de World Quircky Games in Wales is niet met een Olympisch vuur, maar met Olympisch water. Vanaf een historische zwavelbron in Llanwrtyd Wells wordt een pannetje met water naar een fontein in het centrum van het dorp gedragen. De fontein wordt speciaal voor de Spelen weer in gebruik genomen en het bronwater zal tot het einde van de Spelen uit de fontein blijven sproeien. De officiële opening wordt muzikaal opgeluisterd door een traditioneel mannenkoor en ‘drum and base’ muziek voor de jongere generatie.

Organisatie
De organisatie van de wedstrijden en activiteiten ligt in handen van een speciaal team, bestaande uit Visit Wales, de overheidsinstelling Powys County Council en enkele parlementsleden. Visit Wales verwacht dat de World Quircky Games een positieve werking hebben op de economie en hoopt hiermee meer internationale toeristen aan te trekken. Carwyn Jones, Premier van Wales: “Ik ben zeer verheugd dat wij zo’n grote variatie aan evenementen kunnen ondersteunen. Dit laat eens te meer zien hoe gevarieerd ons landschap is en onderstreept de unieke cultuur en tradities van Wales.”

Bron: Aviareps